Milyen térdbetegségek. Térdfájás 13 oka, 4 tünete, 8 kezelési módja [teljes tudásanyag]


Baker-ciszta áttekintés

Főoldal » Az orvos válaszol » Dr. Farkas Judit » Térdfájdalom - Mi a konkrét betegség? Kérdés:  Férjem jobb térdét ez év áprilisában megműtötték. Atroscopiát végeztek, mely során a "suprapatellaris bursaban levő mus articularet" eltávolították.

milyen térdbetegségek

Szeretném megtudni, milyen térdbetegségek ez mit jelent. A férjem térde egy hónapra rá elkezdett fájni.

Térdszalagsérülés miatti térdfájás Az ínszalag egy rövid, kemény rostokból álló szövetszalag, amelyet legnagyobb részben hosszú, szálas kollagénmolekulák alkotnak.

Kapott Meloxant. Állapota nem javult.

milyen térdbetegségek

Most csontizotópos és CT vizsgálaton voltunk, ahol a következőket írták. Degeneratív folyamat van a térdízületben, illetve csontszerkezeti eltérés a "femur és tibia területének megfelelően mindkét oldalon.

Hogyan zajlik a Baker-ciszta kezelése rendelőnkben?

Az elváltozás a lágyrész érintettségét is okozza. Felmerül esetleges rendszerbetegség, periostealis folyamat. A recessus suprapatellarisban sűrű folyadék van, a zsírszövetek és a lágyrészek kiterjedten beszűrtek, a lábszáron is, de főként a ventralisan elhelyezkedő izomcsoportok esetében.

milyen térdbetegségek

Térdízületi peremeken, patella csúcsokon nagy csontos felrakódások vannak. A periosteumon megszakadás is megfigyelhető. A velőűrben is észlelhető finom, scleroticus területek és egyenetlen csontszerkezet.

milyen térdbetegségek

Most is milyen térdbetegségek a Meloxan nevű gyógyszert kapja a férjem. Válaszát és segítségét köszönöm!

milyen térdbetegségek

Farkas Judit ;14 szeptemberi    InforMed Válasz:  Az Ön férjét operálták, gondolom, az operáló orvos elküldte különböző vizsgálatokra, feltehetően a klinikai kép, vagyis a beteg térd vizsgálata alapján. A beteget kezelő orvosnak tegye fel a kérdéseit!

Az Ön által megadott információk nem elegendőek diagnózis felállításához, különösen ahhoz nem, hogy gyógymódot javasoljak az éteren át. Kapcsolódó cikkek a Térdsérülések, elváltozások rovatban olvashatók.

milyen térdbetegségek