Kéz csuklóízületei, Csuklópanaszok - Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő


súlyos fájdalom a térd és a boka ízületében

Ön tudja, hogy milyen állapotban vannak ízületei? Gyors tesztünkből megtudhatja.

lábízületi gyulladáscsillapító tabletták

Kattintson és töltse ki Arthrosis Az arthrosis jelentése, magyarul porckopás. Az ízületi felszínek szerkezetét érintő elváltozás, amely a fokozott és nem megfelelő irányú terhelés hatására és az érintett szövetek rossz tápláltsága miatt jön létre, amelyek ezáltal sérülékenyebbek.

Vajon miért fáj a csuklóm?

Először az ízület felszínének felrostozódása jön létre. Már ez is járhat fájdalommal és ennek következményeképp a mindennapokban mozgáskorlátozódással.

ágyéki gerincszakasz

A legcélszerűbb, már kéz csuklóízületei a fázist is megelőzni preventív gyógytornával, melynek során javítjuk az érintett ízületben a keringést, a porcszövet vérellátását, minőségét, és az ízület körüli izomerőegyensúlyt a megfelelő terhelés érdekében. Amennyiben a prevenció nem történt meg, abban az esetben a kezdeti tüneteknél már mindenképpen szükséges a gyógytorna, ha el szeretnénk kerülni a súlyosabb károsodást, amely idővel az ízület mélyebb rétegeit is érinti, végül az ízület teljes elkopásához vezethet és ekkor már, az erre nem alkalmas csontrész kerül az ízületi felszín helyére és az terhelődik és kopik tovább, amely ebben az állapotban már műtéti indikáció, és protézis beültetése javasolt.

Diagnózis: RTG, MR, CT Kezelés: gyulladáscsökkentés; idegmobilizálás; hegszövet vagy izom általi kompresszió esetén — nyújtás, lazítás, súlyos esetben felszabadító műtét; kéz csuklóízületei kinövésnél — műtét — kinövés eltávolítása; izomgyengeség — gyógytorna Terápiás eljárások:.

ízületek összeomlás betegség