Gyors ízületjavításhoz, Zöldkagyló Kapszula


Mindazok a betegségek, amik idősebb korban jelentkeznek az állatnál, nem mentesek az előzményektől.

  • Egyéb hatóanyagok mellett nagy mennyiségben tartalmaz glükozamint, kondroitint, MSM-et és kollagént.
  • Emberkísérletek élesben - A Magyar Antidopping Csoport vezetőjével, dr.
  • Ízületvédők - abonyikezilabda.hu | Fitness és Bodybuilding Webáruház
  • Idősödő nyuszi gondozása | Törpenyúl oldal

Nagyon sok problémát meg tudunk előzni, ha az állatot megfelelően tartjuk, és szisztematikusan neveljük. Az idősebb korban jelentkező fog és körömproblémák egy részét ki tudjuk küszöbölni, másik részét viszont nem.

gyors ízületjavításhoz

Az öregkor egyik velejárója lehet az, hogy a körmök hirtelen elkezdenek gyorsabb ütemben nőni, ezért sűrűbben kell vágni. Egy rosszul etetett nyuszinál a fogproblémák viszonylag gyakran és elég korán jelentkeznek. Egy meglazult fog, amely ferdén kezd el nőni, már nem tud rendesen csiszolódni, ezért túlnő.

gyors ízületjavításhoz

Azon fogakat, amelyeket el kellett kezdeni vágni, azokat a nyuszi élete végéig igazítani kell, különböző időközökkel. A gerinc és izületi problémák szinte mindig idősebb korban jelentkeznek, kivéve az egyoldalú táplálásnak köszönhető csontfejlődési zavart, ami már pár hónaposan megmutatkozik.

Az időskori mozgásszervi zavarok kiváltó oka legtöbbször a rossz talaj.

gyors ízületjavításhoz

Ezért fordulhat elő az, hogy a nyuszi csigolyái elmeszesednek, szétcsúsznak, és az állat lebénul. Kevésbé súlyos esetben csípő- térd- váll- vagy könyökizületi probléma jelentkezik, ami szintén korlátozza az állat mozgását, nem is szólva a fájdalomról.

A talpfekély problémák is a rossz gyors ízületjavításhoz függnek össze, de természetesen a túlsúly is közrejátszhat a betegség kialakulásában. Idősebb korban megváltozik a nyúl anyagcseréje, aminek a következtében az állat ugyan attól az étrendtől elkezdhet hízni, vagy éppen fogyni.

gyors ízületjavításhoz

Minden esetben a rostdús, és könnyen emészthető táplálékokat részesítsük előnyben. Nagyon ajánlott az immunerősítők, vitaminok és bélflóra regenerálók kúraszerű adása az idősebbeknél, hisz egy idős, megfáradt szervezet sokkal érzékenyebb a kórokozókkal szemben, rosszabbul reagál a külső behatásokra.

Általában 4 éves kortól szoktuk javasolni a gazdiknak, hogy nagyobb odafigyelést szánjanak gyors ízületjavításhoz, és sűrűbben hozzák el hozzánk egészségügyi kontrollra.

gyors ízületjavításhoz

Landauer Krisztina, dr.