„Az utunkat már nem keressük …”

Vasárnap a bajnoki tabellát vezető Euronovex csapatát látta vendégül a női ifjúsági csapatunk. A mérkőzés első félidejében nagyon taktikus játékkal rukkoltak elő a hazai játékosok, amellyel meg is lepték a bajnok aspiráns csapatot. A Nagy Ferenc edző által kidolgozott mérkőzés stratégia tökéletesen működött, a vendégek pedig szenvedtek, nem tudták a saját tempójukat és játékukat játszani. Így a szurkolók legnagyobb meglepetésére az abonyi lányok teljesen egyenrangú partnerei voltak az éllovas vendégeknek. A félidőben a szoros 3-4 gólos vendég előny, feszes koncentrációt igényelt mind a két csapat részéről. A félidő hajrájára a hazai csapat technikai hibákat vétett, amelyből a vendégek azonnal 3 gólt szereztek zsinórban.
Így alakult ki a 6:13- as félidei mérkőzés állás.

A második félidő első 10 percében a vendégek hatalmas iramot diktáltak.
Minden hazai gólra átlagban kettő vendég választ adtak, a vendégek gyorsvonat módjára elrobogtak mellettük. A játék képe a továbbiakban sem változott, így a vendégek alig egy félidő alatt 27 gólt termeltek a 13 hazai góllal szemben.

Végeredmény
Abonyi KC: – Euronovex USE 19:40

Nagy Ferenc edző: Tudatosan megtervezett stratégiával készültünk az Euronovex játékára. Ma egy félidőn keresztül kóstolgattuk az ellenfelünket, de a végén nem mi lakomáztunk. Az egy hónap közös munka még nem tudott választ adni a mérkőzésen felmerülő kihívásokra. Azonban a bajnoki ellenfeleinknek és szakmai környezetének már most felvillantottunk egy sárga lámpát! Egyelőre csak 30 percig tudjuk koncentráltan játszani a saját játékunkat és betartani a taktikai feladatokat. Még zajlik az értékek, értékrendek, követelmények, valamint a támadási és védekezési rendszerek alapjainak a kiépítése a csapatnál. Ezzel párhuzamosan az utóbbi hetekben a Club vezetése is megteremtette a női szakág edzésfeltételit, a szakmai munkánkhoz. Az utunkat már nem keressük, már ráléptünk és elindultunk a céljaink megvalósításához.

Hajrá Lányok!
Hajrá Abonyi KC.!