Vasárnap Ceglédre utazott a lány ifjúsági csapatunk.
A lányoknak sorozatos diákolimpiai mérkőzéseken, serdülő és ifjúsági bajnokságban is helyt kellett állniuk a héten.

A mérkőzés hazai fölénnyel indult, alig néhány perc alatt előbb kettő majd a félidő derekához érve négy gólos előnyt szereztek a fáradtnak tűnő abonyi lányokkal szemben.
Nagy Ferenc edző időt kért és rendezte a sorokat, amellyel a vendég lányok fokozatosan dolgozták le hátrányukat. A félidő végére 16:15-ös hazai előnnyel tértek pihenőre a csapatok.

A második félidő teljesen kiegyenlített erőviszonyok mellett indult, adok-kapok módjára estek a gólok mind a két oldalon. A hazai csapat fokozatosan kezdett fáradni így várható volt, hogy a vendég lányok hamarosan átveszik az irányítást. A félidő 11. percében már az abonyi lányok vezettek 21:20 arányban. A folytatásban a fáradt és fáradó csapatok egyre
több technikai hibát vétetek. A vendégek a hátralévő közel húsz percben folyamatosan vezetek, de a mérkőzés utolsó perceire nem tudták megtartaniuk a minimális előnyüket. Igazságos 33:33-as döntetlennel végeztek a csapatok.

Nagy Ferenc edző: A lányok az elmúlt két hétben komoly és nagy mennyiségi edzésmunkát végeztek, amelyet tetőzött a hétközi diákolimpiai mérkőzések sora is. A csapatunk helyzetét tovább nehezítette a héten megsérült Csenge, jobb átlövőben való hiánya is. Egy nagyon szimpatikus, ügyes és taktikus fiatal Cegléddel játszottunk, nehéz láncokkal a lábainkon. Győzelemért utaztunk az előttünk 4 ponttal vezető Ceglédre, azonban a rutintalanságaink és technikai hibáink miatt sajnos csak 1 ponttal távoztunk.

Hajrá Lányok!Hajrá Abonyi KC!