Fontos lépéseket tettek csapataink a kitűzött célokért az elmúlt szombati játéknapon.

Először a serdülőkre szegeződött a figyelem. A tabellán közvetlen mögöttünk álló Dunaújvárosi AC csapatán kellett túllendülnünk a dobogós hely megtartásáért az utolsó Szolnok elleni csata előtt. Miután a szoros első félidei eredményt produkáltak a csapatok (11:10) a második játékrészben már egyértelmű hazai fölény dominált.

Fontos két pont került a zsebünkbe, ami akkor fog sokat érni, ha az utolsó fordulóban is győzelemmel jövünk le apályáról.

Abonyi KC – Dunaújvárosi AC

34:28 (11:10)

Játékosok: Balogh M., Brezvai L.(7), Fábián G., Hegedűs G.(2), Jánny D., Komáromi M., Seres B. (5), Seres T.(3), Sulyok I., Szűcs B. (10), Vágó B. (7) 
Kapus: Varga Z.

 

Ifjúsági csapatunk a 4. helyen álló Dunaújvárosi AC csapatával mérkőzött meg. Az már eldőlt, hogy 2. helyezésnél rosszabb helyen nem zárhatjuk a bajnokságot. A bajnoki címre csak matematikai esélyünk maradt, de ehhez kellett, hogy legyőzzük a Dunaújvárost és hogy legyőzzük majd a Szolnokot.

Mindenki tisztában volt a mérkőzés tétjével és mindenki ennek mérten lépett pályára. Az első perctől fogva uraltuk a játékot. Igyekeztünk a legkevesebb hibával játszani és törekedni a megfelelő szintű csapatjátékra. Ennek köszönhetően fölényes előnyre tudtunk szert tenni, ami 9 gólnál többre sajna nem sikeredett. De ez az előny elég volt, hogy mindenki játéklehetőséget kapjon és bizonyítson.

Abonyi KC – Dunaújvárosi AC

27:23 (16:8)

Játékosok: Bagi N. (10), Benyus M., Hegedűs G. (1), Juhász Á.(2), Ollári Sz. (2), Kelemen P.(1), Komáromi Z. (8), Seres B., Szabó K., Szűcs B., Varga A. (3),  
Kapusok: Pintér L., Varga Z. L.,

 

Felnőtt csapatunk a bennmaradást vív hétről-hétre jelentős fontosságú csatákat. Ezúttal a mérkőzést megelőzően 5. helyen álló Dunaújvárossal. Csapatunknak már csak a győzelmi pontok elegendőek. Nagyon nem tartottunk ellenfelünktől, hiszen tavasszal otthonukban csupán 2 gólos vereséget szenvedtünk (31:29).

A jó kezdés elmaradt. Rögtön a mérkőzés elején 3 gólos hátrányban voltunk. Ezt a 13. percre sikerült ledolgozni és ezzel a lendülettel sikerült átvenni a vezetést is. Innentől nem volt megállás. Védekezésben végre oda tettük magunkat. A védőmunka mellé újfent remek kapusteljesítmény is párosult. Támadásban is ezúttal kivette mindenki a részét. Sikerült összeszedetten, türelmesen, kevés hibával lehozni a mérkőzést, melynek 9 gólos győzelem lett az eredménye!

Abonyi KC – Dunaújvárosi AC

37:28 (20:14)

 

Játékosok: Benkucs Z.(5), Bugyi M.(6), Dengi Z., Gulyás P.(1),  Matócsi I.(1), Mészáros L.(3), Nagy K., Ollári Sz.(2), Rékasi R (4). Szűcs B.(5), Újhelyi T.(4), Vígh J. (1), Vujovic M.(5)

Kapusok: Csernyik V., Medgyes G.,  Pál I.,

Hétméteresek: 2-2; 3-1

 

A bajnokság pontállását nézve igen szoros a bajnokság és 4-11. helyeken még senkinek nincs biztos helye. Kettő fordulóval a nyári szünet előtt már tudni, hogy a RÉV TSC megnyerte a bajnokságot, 2. helyen a Dunaharaszti végez, 3. helyet pedig a PP Kiskunfélegyházi HTK szerezte meg. A kieső helyek úgymond a TEMPO mellett még szabadok.

A jövő heti Dabas és az utolsó Szolnok elleni rangadó után lesz biztos csak a helyünk.

Reméljük, hogy most már lendületünk nem törik meg és csak győzelmeket szerzünk.

Hajrá Abony!

 

Képek: Székely Szilárd

« 1 A 2 »
« 1 A 2 »