Szeptember 01-én egyesületünk megrendezte egykori kiváló sporttársunk emlékére, a Makai Máté Felkészülési Emléktornát. Idén a Kiskunmajsai KC, a Túrkevei VSE és az Üllői VKSK csapatai fogadták el meghívásunk. Évről-évre remek lehetőséget ad a csapatok számára felkészülésként a torna, nem sokkal bajnoki rajt előtt. Ez most sem volt másképp, reméljük minden csapat hasznára vált és ezzel mi is hozzájárulhattunk az eredményes felkészülésükhöz.

Idén, igen kiélezett mérkőzéseken szerzeték meg a csapatok a helyezéseket. Több mérkőzés is büntető dobásokkal dőlt el. A junior és felnőtt csapatok két-két mérkőzésen méretettek meg.

Délelőtt a junior mérkőzések zajlottak, délután pedig a felnőttek csaptak össze. Első mérkőzésen ifjúsági csapatunk fölényes játékkal, magabiztos győzelmet szerzett Túrkeve ellen. Ezt követően a majsai fiatalok 60 perc játék után (25:25), büntetőkkel felülmúlták a túrkevei alakulatot, akik kezében és lábában már volt egy mérkőzés, de így is igen csak megnehezítették ellenfelük dolgát. Harmadik mérkőzésen az abonyi fiatalok ismét megmutatták tehetségüket és esélyt sem adtak a Kiskunmajsa csapatának, mely győzelemmel megszerezték a tornagyőzelmet.

 

Abonyi KC – Túrkevei VSE 37:21 (20:9)

Kiskunmajsai KC – Túrkevei VSE 29:27 (15:9)

Abonyi KC – Kiskunmajsai KC 36:20 (16:10)

I.Abonyi KC

II.Kiskunmajsai KC

III. Túrkevei VSE

 

Felnőtt csapatunk először Túrkeve ellen lépett pályára. Csapatunk első mérkőzése volt ez, először fogtunk meccslabdát. Ez meg is látszott a játékon, de az elszántság felülmúlta a hibákat. Ennek köszönhetően a második félidőben tudtuk megnyerni az igazán jó iramú mérkőzést.

Ezt követően a Kiskunmajsa lépett pályára, korábbi nagy riválisunk az Üllői VKSK ellen. Az egész mérkőzés igazán kiélezett, izgalmas párharcot hozott. Rendes játékidőben nem is tudták a csapatuk eldönteni a győzelem sorsát. Így büntető dobások következetek, melyet 4:2-re Kiskunmajsa csapata nyert meg és került a döntőbe.

A harmadik helyért zajló mérkőzés is igazán parázsra sikeredett. A mérkőzés lefújásáig nem lehetett tudni ki nyer. Gólelőnyben volt ugyan szinte végig a Túrkeve, de az Üllő derekasan helyt állt. Az utolsó 5 percet az Üllő jobban bírta és végül 2 góllal megnyerte a mérkőzést.

A torna győzelemért tehát az Abonyi KC és a Kiskunmajsai KC lépett a parkettára. Benne volt mindkét csapatban az előző párharc. Majsa ugyan többször volt 2-3 gólos előnyben, de ezt mindég le tudtuk dolgozni. Miután az első félidő döntetlennel zárult (12:12), a második félidőre maradt a döntés. 53. percig szoros csata volt, de a végső játékrészben ellenfelünk jobban koncertállt és így megszerezték a tornagyőzelmet.

 

Abonyi KC – Túrkevei VSE  30:27 (14:15)

Kiskunmajsai KC – Üllői VKSK 35:33 (15:16)

Üllői VKSK – Túrkevei VSE 29:27 (13:15)

Abonyi KC – Kiskunmajsai KC 29:30 (12:12)

  1. Kiskunmajsai KC
  2. Abonyi KC
  • Üllői VKSK
  1. Túrkevei VSE

Legjobb mezőnyjátékos: Vadkerti Attila Kiskunmajsai KC)

Legjobb kapus: Patyi Róbert (Kiskunmajsai KC)

Gól király: Szilágyi Péter (Üllői VKSK; 14 gól)

Legjobb abonyi játékos: Benkucs Zoltán

 

Köszönjük a rendezvény lebonyolításában az Agropont Kertészeti Áruház, a GediPress és Kaczúr Gyula (JuliusDesign) támogatását.

Hálásak vagyunk a Makai családnak, hogy idén is méltónak éreztek egyesületünket az emléktorna megrendezésére.