Az elmúlt hétvégén, augusztus 25-én rendezte meg az Abonyi Kézilabda Club, a már hagyományosnak mondható „Nagy Gábor” női felkészülési emléktornát!
Az alapozási időszak közepén nem mindegyik meghívott tudta beilleszteni ezt a tornát a felkészülésébe! Így egy négycsapatos, teljes játékidős, rövidebb tornát tudtunk lebonyolítani.
A különböző osztályokban induló csapatok láthatóan tényleg a felkészülési időszakban vannak, hiszen mindenki gyakorolta az általuk preferált figurákat, próbálgatták játékosaikat különböző posztokon.
A sportvezetőkkel folytatott beszélgetéseinkből kiderült, hogy mindegyik csapat küzd azzal, hogy egy meglévő játékos maghoz próbál beilleszteni újonnan érkező játékosokat. Így ez a torna tényleg kapóra jött számukra, hogy megnézzék hol is tartanak ebben a munkában!

Délelőtt serdülő lányainknak is tudtunk biztosítani egy mérkőzést a Szeghalom csapata ellen.
Utánuk a felnőttek küzdelmei kezdődtek.
Mérkőzések és eredmények, sorrendben:
Abonyi KC. – Mezőtúri AFC. 22:28
Szeghalmi NKC. – Kóka KSK. 35:25
Abonyi KC. – Kóka KSK. 32:33
Mezőtúri AFC. – Szeghalmi NKC. 40:29

A tornát a Mezőtúri AFC. csapata nyerte, második a Szeghalmi NKC., harmadik a Kóka KSK.
A hat új játékossal 3. és 4. mérkőzését játszó Abonyi KC. lányai,
a negyedik helyen végeztek!

Gulyás Péter edző:
„A torna utáni első érzésem az kicsit a csalódottság volt, a két elveszített mérkőzés miatt!
Ugyanakkor egészében nézve és látva a csapatot, igazából bizakodó vagyok nagyon! Egy merőben új gárda lépett már pályára az abonyi női csapat képviselésben, és még így is vannak hiányzók!
A felkészülésünkből 3 hét telt el! Eddig egy erős, jól induló alapozó időszakot kezdtünk meg és ezen a héten már két edzőmérkőzésen is túl vagyunk! A labdás feladatok nem nagy szerepet játszottak eddig, ez a tornán jelentkező hibák számában meg is mutatkozott!
A második mérkőzésre csúcsosodott ki az elmúlt időszak fáradsága és ez volt érezhető, látható is a sebességünkön, dinamikánkon.
A lendületes kezdés és az, amit szeretnék majd látni a pályán, inkább csak az első részre volt jellemző utána eléggé felvettük az ellenfél ritmusát és ez nem tett jót! Az első mérkőzésünk viszont egy harcos küzdő csapat képét mutatta sok jó és látványos megmozdulással!
Ezen a napon ellenfeleink jobbak voltak és ezúton is gratulálok nekik!
Mindenképp építő jellegű volt ez a torna, láttuk, hogy hol tartunk és úgy gondolom, ez ösztönzően fog hatni a továbbiakban!
Gratulálok a lányoknak!”

Minden csapat részvételét köszönjük, illetve további sikeres felkészülést és eredményes szezont kívánunk!

Hajrá Abonyi KC.
Hajrá Lányok!